onsdag 16 juli 2014

Kreativitet

Så här mitt i andra semesterveckan och vädret har varit lite sådär sista dagarna så har ju strandhäng  inte varit aktuellt.

Men tydligen börjar hjärnan vara lite utvilad, även om kroppen känns tröttare än någonsin och lusten att pyssla i köket har vaknat. I går till lunch fick jag för mig att fixa hemmagjord pizza till Elias ända från grunden, och då menar jag från grunden....


 Pizzasås med massa nyttigheter som morötter i....

... som fick koka länge och en mixas....

Jag googlade fram ett spannmålsfritt recept, som minst sagt var lite annorlunda....


 Vatten, jäst och fiberhusk blev en kletig gegga....

 .. som sen blev en smulig massa....
 
...men blev sen en rätt ok deg....


 ... och blev en rätt ok pizza till slut!

Inte för att Elias gillade den så mycket, men så kan det ju vara med våra småttingars smaklökar. Intressant nog så föll mitt experiment på andra delen av degen och pizzasåsen, närmare bestämt pizzabullar den lilla gourmanden bättre på läppen!

I går till middag pysslade vi i hop en väldig smaskig kantarellrisotto





Och i dag kokade Elias och jag sylt på de svarta vinbären som vi plockade i busken häromdagen.






Slutligen så har båda männen i mitt liv varit till frisören idag. Båda skötte sig exemplariskt så klart även om det kanske inte var lika självklart att den yngre skulle vilja vara medgörlig när det väl gäller,men det var han.Och nöjd!! När frisören visade hur nacken såg ut efter utförd klippning så sa hela kroppspråket att han var nöjd, det var fint. När jag frågade om det var lagom eller om det skulle klippas mer så var svaret givet: -LAGOM mamma!

Den enda motsträvighet vi träffade på var vid plåtning av nya frillan, så håll tillgodo med en halvkass bild på en nyklippt liten herre:








lördag 12 juli 2014

Borås Djurpark

I dag har vi varit till Borås Djurpark. Eftersom alla djuren fotades och dokumenterades när älsklingen och jag besökte djurparken 2010 så har vi inte fokuserat på att fotografera dem igen så mycket.

Vi var till djurparken med Elias förra sommaren också men jag kan inte hitta något inlägg om det. Elias är en fröjd att vara ute med. Inga vredesutbrott eller tendenser till trots. Egen vilja, javisst, men i väldigt måttlig mängd.

I år så åkte vi på Djungelsafari. Till Elias stora lycka så fick vi åka tåg.




Något vi märkte i år, som vi inte tänkt på tidigare år, är hur många lekplatser som finns inne på djurparken och andra roliga saker för barn även i Elias ålder att göra.

Som eldrivna traktorer


Grävmaskin...




Och lekplats med klätterställning





torsdag 10 juli 2014

Semestertider

Nu är det semester som råder i Hulta!

I mångt och mycket tar vi  dagen som den kommer och så här första veckan av semester har innehållit mycket badande. I Sätila har vi en fantastiskt barnvänlig strand, långgrund och mjuk sandbotten så långt man orkar gå.



Vår älskade badkruka har tuffat till sig. Det är inga problem att gå ut i vattnet till midjehöjd ungefär, men sen blir det läbbigt. I mammas trygga famn är det inga problem att gå ut på dryga meterdjupt vatten och doppa sig, med skräckblandade förtjusande rop.

I helgen så hittade vi en badring i vattnet nere vid småbåthamnen, där vi metade efter en varm dag. Självklart fick Elias första nappet, en finfin abborre som självmant hoppade av kroken. Men i Elias värld var badringen största vinsten.


Den badringen är vår lilla herre väldigt kär, i dag fick han näst intill panik när det blåste vid stranden och han kunde inte kasta ringen till pappa utan den drev in under den långa bryggan som Elias stod på.

Annars har vår tuffa herre fått sig sin första kallsup idag. Jag trodde det skulle bli kalabalik, men han hostade och fräste lite sen ville han hoppa ner i vattnet från den fina trappan på den långa välkända bryggan vid Lygnevi igen. Så kan det gå när man vill göra som de äldre barnen och hoppa ner i vattnet.

Ja just det,vi var ju på treårskontrollen hos tandläkaren. Det var ju en full tandundersökning med pill på tänderna, polering av dem och sen lite flourgegga. Vår lilla underbara kille gjorde allt vad tandsköterskan bad om, inklusive skölj och spotta.