söndag 25 maj 2014

Det tar sig...

I fredags fick mina två favoritkillar lite kvalitetstid i och med att förskolan var stängd, men med närmare 30 kvalmiga grader i skuggan och en hängig, snorig, hostig liten kille så var inget särskilt ku.

I lördags var det betydligt mer humant ute, vi passade på att redan på morgonen åka till en jättemysig handelsträdgård i Landvetter som hade mycket fint i växtväg och även mycket roligt i kringprodukter också, men vår hängige lilla herre parkerade sig vid dammen med koi-karpar och ville inte gå ett steg till. Hemma igen så blev den lilla kraken skållhet och däckade i min famn. För första gången på nästan ett halvår sov han mitt på dagen här hemma. Med blossande kinder fick han sova tills han vaknade. När jag frågade Elias om var frisk eller sjuk fick jag ett rungande SJUK till svar.

Sen var han på fantastiskt gott humör trots sjukdom. Vi planterade ut purjolök i landet, sådde morötter och sugarsnaps och pappa i huset gjorde i ordning Elias egna pallkrage för odling. Vi märkte att vi har inte fått bort alla kvarvarande potatisar i landet men de som är kvar får växa så får vi se omd det blir färskpotatis för oss också.

 I dag på självaste mors dag så har vi sjösatt båten. Trots fortsatt sjukdom hos lilla herren tog han och jag en liten promenad, Elias åkande i vagnen, för att hälsa på kossorna och fåren i hagarna häromkring, men de var inte så intresserade av att träffa oss.

Sedan var det dags att möta upp älsklingen och hans far för att se båten glida ner i Lygnern. Liten stolt herre fick hålla i tampen och ansvara för att inte båten skulle driva iväg.




Och så tog vi en liten tur upp längs med en av bäckarna eftersom Elias längtat så




Vi har också en härligt glad kille som intog sin middag i sitt nya begagnade lektält som vi fick av en tjej i Sätila idag.


Slutligen kan jag också rapportera att solen levererar... kanske aningen "too well done"...


lördag 17 maj 2014

Kalas

I går blev vår underbara kille 3 år!  Han firades på förskolan, och pedagogerna berättade att han var så stolt när han satt på den speciella födelsedagsstolen med krona på huvudet och flaggan i handen.



Inför kalaset som vi hade idag har Elias och jag bakat kakorna tillsammans







I dag, i strålande solsken, hade vi kalas på vår altan.



fredag 9 maj 2014

Bröllopsdag

Tänk att det redan gått sex år sedan den solgassande dagen vi inför våra närmsta stammade fram våra Ja till varandra. Så vitt jag minns av vår förrättares ord så handlade det om samhällets fortlevnad och bla. bla.....

Inte så mycket om den kärlek vi delar och att vi gifter oss av kärlek och omsorg för varandra.

Men oavsett om vi lovade nått för samhällets fortlevnad eller för vår kärlek för varandra så har vi avnjutit en magnifikt middag här hemma i Hulta, på stekt torskrygg, receptet hittar ni här som ackompanjerades av en fin chardonnay i vårt ljuvliga uterum.

Ja jag vet att jag inte är någon matfotograf och det där med uppläggningar inte är min starka sida men detta var såååå gott;


Du och Elias är mitt allt älsklingen, utan oss finns inte i min värld! Vi firar sockerbröllop idag, 6 år,  och du är fortfarande det bästa som hänt mig!!

torsdag 1 maj 2014

Utflykt i solen

I dag var det inte alls lika varmt ute som det varit senaste veckorna, men det hindrade inte oss att ta en liten utflykt till Ramhultafallet. Ett säkert mäktigt vattenfall när det är rikligt med vatten i det som på denna lånade bilden:







Kan inte hjälpa det men det kändes lite nostalgiskt att åka dit, då älsklingen och jag åkte dit när jag var höggravid, helt ovetandes om att Elias skulle göra entré bara två dagar senare.


Far och son traskar på stigen


 Fantastiskt vackra klippformationer i solen 

 Lygnern skymtar mellan träden 

 Vackert som bara naturen kan vara

 Inte så mycket sprutt i fallet 

 Blåbärsriset blommar redan på vissa ställen

Vi stannade upp en stund och fantiserade om vem som kunde tänkas bo här.