torsdag 27 mars 2014

Hepp Hepp som det kan bli...

I bland kan det verkligen kännas som om förändringar är som att simma motströms i seg klibbig sirap och man sitter fast. Men plötsligt händer det något och det vänder och börjar rulla åt rätt håll.

Så har det väl kännts på boendefronten, innan vi hittade vårt hem. Det känns verkligen att detta hus och dessa trakter är hemma för oss. Trevliga grannar och barn för Elias att leka med bara ett stenkast härifrån.

Hur flytten gick, vet de flesta av er vid det här laget. Saker och ting blir inte alltid som man planerat och med en jätteinsats från älsklingens familj så blev flytten möjlig.

Visst var det nervöst att byta förskola för Elias, men nu när han är inne i verksamheten på nya förskolan så känns det helt rätt. Hans språkutveckling har tagit ett jätteskutt, barn och pedagoger förstår ju inte hans eget språk som han hade. Kokerskan är helt makalös, hon är ensam med ansvarför maten till 6-7 avdelningar men tar sig ändå tid att åka till en välsorterad matvaruaffär och köper matvaror som är anpassade för Elias och bakarbröd som hanka äta.

Ny BVC-sköterska har Elias fått och ny ansvarig barnläkare på Barnmottagningen i Skene. Det har också visat sig vara ett positivt byte. BVC -sköterskan tycker absolut inte om alla lösa trådar kring Elias och våra obesvarad frågeställningar. Vi går numera på tillväxtkontroller, har varit på konsultation på Öron- Näsa- Hals mottagningen och det kommer att bli operation. Då tar man bort polyper, skalar av halsmandlarna och sätter rör i öronen. Det kan bli början till slutet på Elias ständiga hängighet och alla infektioner. Vi har dessutom en sammantagen provokationsplan gällande alla livsmedel som till synes ganska planlöstplockats bort ur kosten.

För ungefär en månad sen fick jag en lördagkväll för mig att titta in på platsbanken, bara lite så där på skoj. Det har resulterat i att jag jobbar min sista dag i Majorna-Linné den 30 maj 2014.

Ja det känns plötsligt som sirapen är borta och förändringens vind blåser över Hulta.

söndag 16 mars 2014

Fix och trix

Trots att sjukdomar verkar köra maraton, eller kanske mera stafett i vårt hem så har vi fixat Elias rum. Vi hade ju inte en tanke på att skynda på det eftersom det var väl till sommaren vi tänkte vänja honom att sova i eget rum.

Inte hade vi trott att han själv skulle göra slag i saken för att flytta till eget rum genom att själv dra sin säng till tröskeln på vårt sovrum och sedan be om hjälp att flytta den till andra rummet.

Förståndig och vis som den lille mannen är så har han fått välja det mesta själv, från gardintyget, möbler och färg på väggarna. Han har också hjälpt till att slita gamla tapeter.

Fixandet av sovrummet har gått lite baklänges....

 Först köpte vi tyg och sydde gardiner.

 Tittut!!

 Fartfyllda gardiner men inte så roligt rum annars

 Sedan fyllde vi på med stol, bord och tåg...

... och en hylla med en mallig liten kille.

 Först efter det började vi slita tapeter...

 ... och sätta upp räddningstapet som Elias i sin förtvivlan konstaterade
 "Det är inte fint"

 I dag så spurtade vi med både måla och bära in möbler i rummet

Det var en jättenöjd kille som återigen fick leka på sin bilmatta, 
och självklart skulle han sova i sittrum redan i natt!!

 På sistone har Elias varit väldigt intresserad av boken om sig själv.

 Helgen har bjudit på soligt väder så vi har också försökt vara ute

Vår solstråle!


måndag 3 mars 2014

Elias allra egnaste önskingar...

Det är underbart att Elias blir allt mer talför, även om inte ens vi föräldrar hänger med i snacket alltid.

Elias har i alla fall börjat önska sig saker till sin födelsedag, eller som det heter i hans värld "vi ska köpa på Coop". Coop är världens bästa affär som har allt man kan önska sig, om man frågar Elias. 

Nedan är hans allra egnaste önskelista inför födelsedagen, både sak och färg har bestämts av den blivande 3-åringen:



Rorri Racerbil, som leksaksbil, ej att förväxla med...

 Blixten Mc Queen, är en häftig bil men  är inte på önskelistan

Röd trehjuling


Rosa rutschkana

Bollar


 
Förresten kan vi också berätta att Leo numera går under namnet Russel, är kastrerad, öronmärkt, vaccinerad och jättemysig på katthemmet. Hans karenstid är snart över och han kommer nog då att få testa på livet i kattkollektivet.