tisdag 30 juli 2013

Liseberg

I går, en av sommarens varmaste dagar bestämde vi oss för att åka till Liseberg. Det var vi inte ensamma om! Det var sjukt mycket folk som trängdes med oss och köerna till alla attraktionerna var långa.

Vi bestämde oss för att åka Farfars bilar och Elias var fantastiskt duktig i den långs kön. Det var först när vi närmade oss påstigningen och var så nära bilarna, men ändå inte,  som han ledsnade och gnällde lite.

 När det äntligen var dags så var det en stolt chaufför mamma och pappa fick åka med!



Efter genomförd åktur fick Elias dessutom ett körkort:


fredag 26 juli 2013

Sparkbilen

Älsklingen har länge längtat efter att få fiska lite, men Elias har inte riktigt tålamod till sådant, så i går gjorde vi ett försök och tog med den lilla vita sparkbilen för Elias att köra runt med på piren medan pappa fick fiska en liten stund. 

En ung herre var väldigt nöjd med att få köra bilen på lite större ytor än hemma, fastän mamma valde fel skor för tillfället.




måndag 22 juli 2013

Nya Älvsborgs fästning

Efter en riktigt god natts sömn för vår lilleman var det dag för nya äventyr. Väderprognoserna lovade fint väder så vi tänkte nyttja det såklart.

Älsklingen har en förmåga att peppa Elias till oanade höjder inför våra utflykter. Häromdagen när vi åkte till djurparken vrålade Elias extatiskt "titta giiis, titta aoua" när pappa berättat vad den dagens utflykt skulle innebära. Idag vrålade Elias "åka, åka, åka"  efter beskrivningen att vi skulle åka stor båt ut på havet.

I dag var det nämligen västerut vi styrde kosan, första anhalten var att hämta upp farmor Anja och sedan in till Göteborg för en tur med denna stinkpellen:

Tyvärr så stank det något fruktansvärt av dieselavgaser på denna båten.

 Spännande att åka så här stor båt


Väl framme vid ön så klev vi alla ur och möttes av detta:

Kung Kristian av Danmark som storslaget började berätta historien om hur danskarna kom och intog fästningen inte bara en, utan två gånger. Denna person återkom i två andra roller lite senare under guidningen. Dels som någon smått tossig norrman och sista rollen såg vi inte, då vi behövde göra matpaus tidigare.


Innan kommendör Blom, trädde fram och tog över showen och rättade till den berättade historien lite för att sen guida oss runt på "hans" fästning.

Storkyrkan

Borggården, och baksidan på Café-huset

 Mina fina medresenärer för dagen

Efter lunchintag blev blicken allt mer stilla...

 ... innan det blev goatt!!

Det hindrade inte oss från att fortsätta titta oss omkring.

Ljusa fängelsecellen...

... eller mörka, beroende på vilket regelbrott man gjort sig skyldig till






Tack för en härlig dag i solen!

Efter åkturen till Nya Älvsborgs fästning åkte vi upp till farmor Anjas sjö och badade lite innan lite kaffe och glass (korv och nachochips till lilleman) avnjöts.


lördag 20 juli 2013

Lördags-lägesrapport

I morse gjorde vårt lilla yrväder sovmorgon till 06.50 efter någon timmas panikgråt mitt i natten, där det enda som hjälpte till slut var att krypa över och somna i pappas famn.

Men redan från start idag visade han sig vara  på väldigt märkligt humör. När inte mamma klev upp ur sängen med honom och pappa så slängde han sig raklång på sovrumsgolvet om visade sina protester på en tvåårings vis.

Lite snack om att leka med skruvdragaren från i går fick lilleman att lämna sovrummet trots allt. Men under tiden mamma fick lite sovmorgon så körde den lilla mannen med sin far. Det var ord och inga visor.

När Elias äntligen fick väcka mamma så var han själv väldigt trött, men säg den tvååring som erkänner sådant. Istället blev det dundrande dåligt humör med golvslängningar och diverse missnöjesyttringar.

 Humörsvängningar?
 Snart är vinbären helt mogna
 Det visade sig tidigt att det blir en varm dag idag

Efter en dryg timmas vila och lite lunch så tog vi oss en liten tur till Lerum för införskaffandet av lite förnödenheter.

 Viktigt med vätska när det är varmt

 Visar stolt upp skruvdragaren

När värsta heta solen lämnat översta delen av tomten gick vi ut. Pappa jobbade på huset lite medan Elias och jag utövade lite sport.

 Verkar kunna bli talang i innebandy
 Eller brås han på morfar med fallenhet för alla bollsporter?

 När pappa lever om med vinkelslipen måste man vara rädd om öronen

 Hammocken har fått sig lite renovering

Fokuserad hantverkare

Ungefär så har vår varma lördag förlöpt. Nu försöker den lilla hjälten somna med pappa. 

fredag 19 juli 2013

Vår handyman

I måndags när vi hälsade på Loke och hans föräldrar hade Loke just fått ett litet verktygs-set från Bosch med bland annat batteridriven skruvdragare, muttrar, såg, hammare, spik och skiftnyckel.

Jag kunde inte riktigt släppa det gulliga verktygssettet, och idag  bestämde vi oss för att införskaffa det, då han också vill fixa och dona hemma när pappa gör det.

 Skruvdragaren är spännande 

 Grym på att hamra 

 Pappa assisterar....


 Laddar om

 KAN SJÄLV!!!

 Superfokuserad!

 Skruvar

 Packar ihop....

 Många prylar att hålla koll på...


Hela kittet....


lördag 13 juli 2013

Morgonmys

Det är vekligen en lyx att äta ljummet nybakt bröd till frukost men det är sällan att vi har tid eller ork att baka till vardags.

Därför är det underbart att kunna baka lite bröd på morgonen, nu när vi har semester. Med en sådan duktig och engagerad hjälpreda som Elias går det som en dans att baka!

 Smular jästen

 Rör jäst med degspadet

 Knådar i hop degen

 Täcker degen för jäsning

 Sen fick mamma ta över och knåda till brödet
 
Volia!! Nybakt grekiskt lantbröd till frukost!

fredag 12 juli 2013

Vår skeppare

I dag var ännu en härligt solig semsterdag. Vi bestämde oss för en liten tur på Mjörn.


torsdag 11 juli 2013

Sjöfartsmuseet

Eftersom solen gassade från klarblå himmel och Elias tog sin sista dos av antibiotikan i morse så bestämde vi oss att ändra planerna från Liseberg till lite mer solskyddade Sjöfartsmuseet.

Kan inte påstå att vi blev så imponerade av utbudet..... När både älsklingen och jag varit där tidigare så har det varit mer att se.


 Saltvattensakvarium

 Mysko mussla?
 Minst tråkigt var nog att knuffa vagnen....

 Mysko fisk

 Taggig fisk

 Färgglad fisk

 Giftig fisk

 Lite kul var det att krypa på bänkarna

 ... och leka lite i lekrummet...

Hittade mitt eget krypin!!

Det var en väldigt trött liten herre som somnade in i kväll!