måndag 30 april 2012

Pappas lilla hjälpreda

Elias vet så väl att pappas nattduksbord ska vara helt tomt på dagarna. (Just för att det är i så nåbar höjd för honom) Så i dag på morgonen så hörde jag hur han surrade på som bara den i sovrummet och gick dit.

Lycklig över att hitta nått att talla på....

 ... eller var det att gnaga på?

Tomt är det på nattduksbordet i alla fall!!

Dagens städkille

söndag 29 april 2012

Inköp och kryp

I dag bestämde vi oss för att ta på spenderarbyxorna, eller i alla fall att åka och titta på en sulky till Elias. Då vi bor längsmed och promenerar nästan uteslutande på grusväg så behöver vi en med stora däck som inte är rörliga. Genom en diskussionsgrupp på Facebook blev jag tipsad om Emmaljunga Scooter. Det visade sig vara många mammor som var nöjda med just den sulkyn.

När vi letat upp just nämnda sulky på barnaffären satte vi Elias i den och han verkade trivas i den på en gång! Lycka! Vi behöver inte vela på och kuska runt och titta på en massa andra affärer, utan är Elias nöjd och verkar sitta och inte minst ligga bra i den är det ju bara att gräva djupt i fickorna på just spenderarbyxorna och detta var vad vi glada kom hem med:


Bilden är lånad från Emmaljungas hemsida

Väl hemma kunde vi ju såklart inte hålla oss i styr. Här skulle provåkas/-promeneras.

Premiär- nöjd och glad!

Trött, inte butter

Efter promenaden så kröp Elias gladeligen runt på översta platån på gräsmattan i en hiskelig fart, jagade lite katter och fotbollen.


 Nämen, vart tog katten vägen?

 Fotboll är ju så kul!

Jag tror jag kryper hitåt en sväng....

torsdag 26 april 2012

Lite roar små

Morgonens bus, undra vem som var mest road. Mor eller son? Mysigt är det i alla fall med lite morgonbus/mys i sängen.

onsdag 25 april 2012

Dagens solsken


Även om det är riktigt aprilväder ute, så har jag min egna solstråle inne!



tisdag 24 april 2012

Ommöblering

Numera möbleras det om flera gånger om dagen i vårt hem. Elias har kommit på det där med att skjuta möbler, främst stolar framför sig när han tränar på att gå och då kan det tänkas se ut så här:

Möbelflytt pågår

Pustar ut med snutten en stund

Konstinstallation: Köksstol och leksaker?

Den nöjde omdekoratören

Som vanligt så är inte Tyson långt borta när Elias är i farten:

Grabbarna grus, eller var det bus?

Kramas på Tysons vis (buffa med huvudet)

Puss på dig kompis!!

lördag 21 april 2012

Favoriter just nu

Vi har fått lite favoritlåtar som spelas om och om igen på youtube:






Jupps, hela familjen diggar på youtube numera. Hepp hepp!

fredag 20 april 2012

She's back!

Nu har vår kattdam och tillika vår chef kommit hem igen. Denna gången räckte det med två veckors "vildliv". Nu håller hon sig i närheten och jag tror ärligt talat att hon knappt lämnar tomten särskilt ofta.

När hon kommer in så räcker det att man tittar på henne så spinner hon.

 Funkar alldeles utmärkt att spana inifrån huset.

 Chefen håller ett vakande öga påtomten

Powernap?

Välkommen hem Bettan!

tisdag 17 april 2012

Hipp hipp Hurra!

Grattis på din allra första namnsdag idag, älskade Elias. Ja om man räknar tilltalsnamnet då!




fredag 13 april 2012

På bättringsvägen

Sedan påskafton har vi haft sjukstuga här hemma. Älsklingen åkte frisk iväg mitt på dagen för att se på handboll med sina arbetskamrater, kom hem på aftonen genomförkyld. Annandag påsk lade vi i säng en frisk men aningens orolig kille, i tisdags vaknade han upp även han genomförkyld.

Skillnaden är att Elias har haft jättehög feber och älsklingen klarat sig utan feber. 

Hängig liten krake

Vad hjälplös man känner sig när man märker att febern bara ökar och ökar hos en liten krake, trots febernedsättande Alvedon. Tack och lov så verkar han i dag vara feberfri, fortfarande förkyld som tusan men lite piggare igen.

Lyckades fånga detta söta ögonblick nu i dag. Elias och Tyson interagerar med varandra så gott det går just nu:


lördag 7 april 2012

Visst gör det ont...

... när knopparna brister. Eller när ens "barn" blir stora och flyttar hemifrån. 

Det är just vad som har hänt här hos oss. Vår äldsta katt, Bettan, verkar ha gjort en Ronja Rövardotter. Det vill säga, flytta hemifrån när våren kommer. 

Det är kanske inte så dramatiskt som det kan låta men vi verkar ha blivit särbo med vår kära kattdam. Som det verkar så har hon installerat sig i grannens uthus och bor där mer eller mindre. 

 Hon visar upp sig någon gång per dag, när hon kommer in och äter.

Vi tror att hon tycker att det är läskigt nu när Elias både kryper och pratar. Än en gång har vi blivit smärtsamt påminda om hur trångbodda vi är.

Världens gulligaste monster?

Bettan är en väldigt speciell liten dam, det syns att hon levt vilt innan hon om till mig och har behov av en liten förvildning på våren när det blir mildare ute, men efter ett par veckor så brukar hon inse att hon försummat sina människor och börjar vara vår katt igen.

Testpilotat igen

Då har jag återigen fått möjligheten att vara testpilot hos Smartson, denna gången gällde det att testa valfri gröt eller välling ur Sempers mjölkfria sortiment. Perfekt tyckte jag då det alltid är bra att kunna vidga Elias kulinariska vyer.

Vi valde denna: 
Bilden är lånad från Semper.se

Vad tycktes om den då? Tillredningen var inte direkt svår, värm vatten till 60 grader och rör i grötpulvret. Nackdelen är väl bara att man får röra och röra och röra innan den är ätvarm.

Elias gapade som den matglada rara lilla pojke han är och det gladde mig såklart. Efter avslutad frukostmåltid så kom jag för mig att lusläsa innehållsförteckningen. Det var då det tände till. Vad i he*****e VARFÖR måste de tillsätta socker i gröten?

Det finns ingen anledning att tillsätta socker i våra barns mat. Barnen kommer ändå förr eller senare få smak på sött och gotta. Jag vet att det finns naturligt socker i nästan allt som innehåller kolhydrater men att man tillsätter socker, eller glukossirap som Semper valt att kalla det, är inget jag förespråkar och därför åker resten av paketet raka vägen i soporna, eller ner i komposten.

FY SKÄMS SEMPER!! Försöka göra våra småttingar sockerberoende så unga! Om era konkurrenter kan göra god mat utan tillsatt socker så borde ni också kunna göra det!

torsdag 5 april 2012

Påskhälsning

Elias var lite snacksalig idag och ville lämna en påskhälsning! 

36

Och för er som inte förstår bebiska så önskar Elias med familj en fin Påskhelg!

GLAD PÅSK!

onsdag 4 april 2012

Vårstädning

Elias har tydligen bestämt att idag är dagen vi ska vårstäda i mammas bokhylla.










Den glade städaren

Undra om Elias också kommer att plöja böcker när han blir äldre. Just nu verkar han satsa hardcore i alla fall. Favoritboken i min bokhylla är en avhandling från Psykologiska Institutionen vid Göteborgs Universitet.