söndag 27 mars 2011

Energilöst

Just nu kan man inte anklaga älsklingen och mig att vara allt för energiska. Älsklingen har åkt på en superförkylning stackaren, och det börjar märkas för mig att graviditeten blir allt mer energikrävande.

Gårdagen blev en otroligt seg och slö dag. Det kändes nästan som om jag inte vaknade till på hela dagen, inte ens till hockeyn som var så spännande! 


I dag har jag försökt att skärpa till mig lite och få något vettigt gjort i alla fall. Det blev lite hushållssysslor. Kylskåpet fick sig också ett ansiktslyft!

Har ni inte varit med om det också? Att intentionen att äta mer frukt än man i verkligheten gör lämnar något övermogna trista bananer i fruktskålen. Hos oss låg det ett gäng bananer som sett sina bästa dagar. Därför bestämde jag mig för att göra en banan-choklad Tigerkaka.

Grundreceptet för Tigerkaka hittade jag här!  Sedan var det bara att modifiera om det en aning och blev istället denna härligt goda saftiga mjuka kaka:

 
Det modifierade receptet jag testade mig fram till blev så här:

2 st ägg
2½ dl strösocker
50 g smält smör
1 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

2 mosade bananer
½tsk bakpulver
ca 3 dl kakao

Gör så här:  

  • Värm  ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  • Vispa ägg och strösocker poröst, tillsätt det smälta smöret och mjölken.
  • Häll i vaniljsocker, 2 tsk bakpulver sant vetemjöl och rör ihop.
  • Lägg ca en tredjedel av smeten i annan bunke och rör i kakaon
  • Mosa bananerna och tillsätt i den ljusa smeten, tillsätt också lite extra bakpulver
  • Varva sedan ljus och mörk smet i bakformen, rör lite med en gaffel för att göra lite mönster i smeten.
  • Grädda i ca 40 minuter, prova med sticka.
  • Stjälp upp på fat och låt kallna under formen.

Smaskens!

tisdag 22 mars 2011

Flitig flängig helg

Under helgen om gick har vi sannerligen inte legat på latsidan.

Kära svärmor och jag spenderade den underbart ljumma och soliga lördagseftermiddagen på jakt efter lite olika prylar till bebisen på IKEA.

Det köptes det mesta som behövdes till spjälsängen förutom påslakan då IKEAS mönster ej föll mig i smaken. Det införskaffades också lite praktiska saker som tvättlappar och sådant också. Vi hittade en jättesöt sänghimmel/myggnät och en tillhörande mobil.

Eftersom det sista i renoveringen av sovrummet fortfarande inte är färdigt så har vi inte kunnat börja prova oss fram hur vi vill ha spjälsängen. Förbaskade golvlister! Men när vi bestämt oss och fått till golvlisterna så kommer det lite foton.

Söndagen var stora fixardagen, det torkades sovrumsfönster och sattes upp nya gardiner överallt, julbelysningen från altanen tick äntligen komma in i förrådet för sin sommarvila.

Äntligen så börjar is och hala väglag att ge med sig så vi tog oss också en härlig promenad och njöt av vårfåglarnas ystra kvitter.


måndag 14 mars 2011

Tiden går allt snabbare

Efter att ha smält intrycken från första föräldragruppen så har vi så sakteliga börjat planera inför babyns ankomst. Som jag skrivit på i andra bloggen så har vi fixat i sovrummet, det är lite smådetaljer kvar innan det blir helt färdigt. Kan bara säga som så att vi jobbar på saken.

Det blir nog att gå på informationsträffar på både Östra Sjukhuset och Mölndals sjukhus. Nog för att de är våra andrahandsval, men det känns att det kanske är läge att gå på informationen trots allt. För hur jag än önskar att slippa den stora vårdapparaten inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som både Östra och Mölndal tillhör, så kan det ändå kanske bli aktuellt med deras förlossningsavdelningar när det blir skarpt läge.

Det är så lätt att sitta och tro att man ska ha skaplig koll på läget och kunna planera sin resa till förlossningen, men när det är dags så är det kanske helt annat som gäller.  Det fick ju du erfara Mia, med lilla Linn som plötsligt fick så väldans bråttom ut efter ha legat och kurat på övertid i mammas mage. Nu närmast så börjar det vara dags att börja med inköpen, både till spjälsängen men också kläder och annan utrustning till Pyret.

Om man ska tro alla internet-siter som gärna kränger babyprylar så skulle vi nog behöva flytta till en mindre herrgård för att rymma allt som de anser man behöver. För att inte tala om hur ruinerade man skulle bli av inköpen Men vad är det egentligen man behöver då, egentligen? Det kluras det mycket på här hemma just nu.

Magen växer, men än så länge har vågen varit tämligen mild mot mig/oss. Den ligger på ca 7 kilos ökning på lika många månader så det är inte så farligt.

Nu växer det!

Nu börjar verkligen graviditeten att synas. Det känns nästan som om magen har expanderat explosionsartat på bara några dagar nu sista veckan.

Babyn har nog ingen annan väg att ta vägen än att växa utåt nu längre.

 v.29+3

 Det börjar vara liiite knivigt att rymmas i ens vanliga kläder nu och den annars rätt så begränsade garderoben är försvinnande liten. Tack och lov så damp ett par mamma-snickarbyxkor ner på min kontorsstol förra veckan. Tack snälla Hillevi att jag får låna dem!

Tänka sig att nu börjar det ändå närma sig slutspurten. Även om vissa graviditetskrämpor börjat ge sig till känna så kan jag inte annat än att känna mig lyckligt lottad som ändå fått må så pass bra som jag gjort hittills.


Bara våren kunde få för sig att göra intåg i vårt avlånga land på riktigt snart. Nu börjar även en inbiten norrlänning få nog av kyla och is/snö.


tisdag 8 mars 2011

Lite före- och (nästan) efterbilder

Nu börjar fixandet i sovrummet att närma sig sitt slut och jag kan i dag visa lite "work-in-progress"- bilder. Bilderna är tagna med kompaktkameran då systemkameran fortfarande var på lagning när projektet påbörjades.

Vi vet att vi renoverade lite bakvänt genom att börja med att lägga in golvet.

 
Nytt golv men gamla färgen på väggarna

Men efter detta första steget tog vårt nesting-behov över. Golvet täcktes med en prasslig skyddspapp till katternas stora förtjusning. I över en veckas tid har de haft ett nytt sätt att väcka oss alldeles för tidigt.

 I bakgrunden limmas räddningstapeten på, i förgrunden sover en av våra två arbetsledare

 Mitt i röran sover även den andre arbetsledaren... 

 Ute på fönsterblecket njuter chefen av solen...

 Provmålning med den ogröna grönfärgen...

Ommålat och skyddspappen på golvet åkte äntligen ut 

 Nya och fräscha dörr- och fönsterlister gjorde stor skillnad.

Det är väl ungefär så långt som renoveringen hunnit. Det är inte så mycket kvar nya golvlister, fönsterbräda och sedan bestämma hur vi möblerar rummet bäst med spjälsäng inför babyns ankomst. Slutligen så ska det väl utsmyckas lite också. Får väl uppdatera med det helt färdiga resultatet senare.

Vår spontana reaktion när projektet närmar sig sitt slut är "Varför har vi inte gjort detta tidigare?" 

måndag 7 mars 2011

Testing

Tänkte bara testa hur det funkar att blogga via mobilen.
Published with Blogger-droid v1.6.7

lördag 5 mars 2011

Små framsteg i fixandet

Då har vi kommit så pass långt i fixandet av sovrummet att det var dags för att kladda på lite provfärg. Glad i hågen begav jag mig till vår lokale färghandlare och valde ut en ljus almogegrönaktigt färg att testa.

Döm om vår förvåning när resultatet blev så här:



 Nu kan det väl hända att jag är lite färgblind men jag kan inte se några gröna toner i den färg jag provmålade igår.

Det blir att åka tillbaka till färgaffären idag igen. Tur att det bara var en liten provburk som blev bruten fel och inte en hel hink.

tisdag 1 mars 2011

En betraktelse över livet med katt

God morgon mina vänner!

Snubblade in på en blogg nu på morgonen. Det är sällan att jag skrattar så jag gråter så här tidigt på morgonen, men det var en jätterolig beskrivning av livet med katter.

Du finner texten här  

Önskar er en fin dag!