söndag 30 augusti 2009

Söndag med regnskurar

Hej hej Bloggen hallå!

I dag har älsklingen och jag varit ute i skog och mark för att plocka svamp och blåbär. Ovanligt va?

Vi fick nog i hop några liter av vardera. Nu börjar dessutom vår samling med gula kantareller att spädas ut lite:
Trattkantarellerna har börjat titta fram

Taggsvampen är fortfarande liten men naggande god

Denna vackra lilla svamp fick dock stå kvar i skogen


När jag ändå var framme med kameran så passade jag på att plåta lite på gården.

Ares övervakade min fotosession

Mina Gladiolusar blommar vackert även i år

En liten närbild

Solrosen är självsådd

Fjärilsbusken blommar för fullt

Den stora blomster-tobaken, skulle bli 80 cm hög enligt fröpåsen. Den är närmar 1,80 m hög i våra rabatter!!


Tjillivippen från söndags-Caramel

lördag 29 augusti 2009

Aja baja fru Caramel!!

Hej hej Bloggen hallå!

I går gjorde jag det oförlåtliga, jag glömde att köpa burkmat till katterna som de alltid får på fredag och lördag kväll. Det är otroligt hur katterna och framförallt Bettan har stenkoll på när det är helg. Det felar aldrig!!

När jag efter lite handlande och sådant äntligen kom hem i ösregnet så slog det både älsklingen och mig att jag glömt att köpa burk till kissarna.

Bettan är otroligt duktig på att göra sig förstådd när hon vill något. I går så strök hon runt benen och småjamade, tittade på oss och sedan på skåpdörren, till det skåp hon vet att vi förvarar burkarna och sen tittade på oss igen och knäppte med ögonen sådär som bara katter gör.

När hon förstod att det inte blir någon burk i går så lade hon sig på en stol och blängde anklagande på mig resten av kvällen för att med jämna mellanrum upprepa ovan beskrivna ritual.
Vår missnöjda misse

Uschiamej vad dåligt samvete jag hade igår, så idag har vi verkligen sett till att inte glömma köpa burkmat till våra små vänner.


Tjillivippen från glömske-Caramel

onsdag 26 augusti 2009

Brottstycken ur ett samtal

Hej hej Bloggen hallå!

De senaste 24 timmarna har älsklingen och jag spenderat mer än hälften av dem väntandes på akutmottagningen på Alingsås lasarett eller i bilen på väg till eller ifrån just nämnda lasarett.

Det är ju ingen hemlighet att det är fruktansvärt tråkigt att bara sitta och vänta och för min del, då kan jag inte låta bli att lyssna på vad andra pratar om och idag så fångade mitt öra följande konversation mellan läkare och en äldre smått blåslagen man:

Doktorn: "Kan du berätta för mig vad du råkat ut för?" Den äldre mannen svarar "Ja man kan väl säga att jag råkat ut för kaklet"

Undersökningen fortsätter....

Doktorn frågar: Nu när du står upp och blundar, vill du falla åt något håll?" Den äldre mannen svarar:"Vill och vill, helst vill jag inte falla alls, men det känns inte som om jag är på väg att ramla åt något håll"

Doktorn ber mannen hålla för ena ögat och för sedan sitt finger från den sidan han håller för och in framför mannen (för att se att mannen inte fått någon neurologisk skada, gissar jag)

Doktorn: "Ser du inte mitt finger?" Den äldre mannen svarar (något vresigt):"Det är klart att jag inte gör. Jag håller ju för ögat!"

Jag kunde inte låta bli att fatta tycke för den gamla mannen. Hans svar på doktorns frågor fick mig att le för mig själv, mitt i tristessen. Hoppas att inget allvarligt hänt honom och att han tillfrisknar snart.

Tjillivippen från en tämligen seg, uttråkad och trött Caramel

söndag 23 augusti 2009

En konstig helg

Hej hej Bloggen hallå!

Helgen som varit blev en konstig men rätt så produktiv helg för mig studiemässigt.

I går så var älsklingen utkommenderad på helgarbete. Det skulle bli såååååå mycket att göra i bussgaraget och de behövde promt en reservdelsman på plats. Väl där i går morse visade det sig att verkstaden var ekande tom.

Själv så passade jag på att ge mig i kast med en av de rapporter (om någon är intresserad av den) jag har att läsa innan de två första dagarna på min kurs. Hann i alla fall läsa halva rapporten och skriva sammanfattning, och egna tankar kring den första delen.

Vi hade i och för sig fått inbjudan till öppet hus hos Djurens Samarittjänst där vår granne är föreståndare. Visst hade jag kunnat ta cykeln iväg dit, men det kändes lite tetigt att strosa omkring där utan en sekin på fickan, eller möjlighet att adoptera någon av deras katter, då syftet med hela dagen var att dra in lite pengar till verksamheten och kanske hitta nya hem till någon av deras söta kissar. Jag får nog fundera på att bli fadder till någon katt istället.

Jag övervägde också möjligheten att bege mig ut i blåbärsskogen. Med min älskade make på sin arbetsplats hade jag fritt fram att dröja mig vid blåbärssnåren hur länge som helst utan klagan, men jag valde att plugga. *nöjd över mig själv*

I dag lämnade älsklingen mig åter åt mitt öde, för idag skulle han och hans far fixa med båten, eftersom den ska in för att få motorn monterad på onsdag. Det innebar ännu mer pluggande för mig. Jag läste resten av rapporten sittandes i solen på altanen, fortsatte att skriva anteckningar och funderingar kring det jag läste.

När älsklingen kom hem så tog hela familjen C en lång promenad i skogen där vi letade efter svamp och blåbär. Det resulterade i ännu lite blåbär och sommarkantareller, och höstens först trattkantareller i frysen, gottigt värre.

På tal om gott så har jag hittat ett underbart recept på amerikanska blåbärspannkakor. Hur lyxigt som helst att starta dagen med.


Sen vill jag sluta avrapporteringen av denna helg med en underbar bild av vår kära Bettan, sött sussandes på stolen nästan hela helgen.
Tjillivippen från dagens Söndags-Caramel

onsdag 19 augusti 2009

En liten uppdatering

Hej hej Bloggen hallå!

I maj skrev jag om vårt "lilla äventyr på Mjörn". Nu har det visat sig att den motorn är utom all räddning och har fått sälla sig till skaran före detta fungerande och bra-att-ha-prylar. *suck*

Det är väl fortfarande diskutabelt varför motorn skar, den har ju fungerat felfritt tills den var inne på reparation på något som slagits sönder och som märktes först vid upptagande av båten förra hösten. Men båtfirman svär sig fri, men menar på att en cylinder har skurit på grund av att den inte fått någon olja. Tilläggas i frågan kan, att älsklingen har hittat lösa skruvar som båtfirman inte har satt fast som det ska, som de nu hävdar inte har med orsaken till att motorn skar att göra.

Men de svär sig som sagt fria och vad har vi vanliga då att sätta emot det? När ord står mot ord så kostar det skjortan att rådfråga en sakkunnig och få "a second oppinion".

Summa summarum, det måste till en ny motor och tydligen blir det en sådan om inte en allt för snar framtid så det blir kanske någon fisketur på Mjörn under hösten om vi har tur.

Tjillivippen från skeptiker-Caramel

ps. Hur gick det idag, svärmor? *nyfiken*

måndag 17 augusti 2009

Fantastiska forskningsrön??

Hej hej Bloggen hallå!

Eftersom fru C har sitt första seminarium redan andra dagen i skolan har jag börjat att läsa in litteraturen. Visst kan jag förstå att forskning är bra och att det skapar vetenskapligt grundade metoder att arbete, men är all forskning verkligen så jäkla nödvändig??

I boken jag just nu försöker plöja igenom på engelska har jag funnit följande (fritt tolkat och översatt av mig med risk för viss feltolkning) stycke, ämnet är mäns våld mot kvinnor:

" Farrington (forskaren alltså) har föreslagit att när enskilda individer och eller grupper möter stressorer, kan de antingen klara av eller misslyckas med att hantera den förhöjda stressnivån..."

No shit Sherlock, antingen klarar man av att hantera stress eller så inte...hmm.. det hade jag aldrig kunnat lista ut på egen hand med sunt förnuft. Vilken tur att avsatta medel för avancerad forskning används väl!!

Man skulle kanske börja forska och få massa forskningsmedel för att ta reda på sådant som egentligen inte förklarar ett dyft.

Tjillivippen från student-Caramel

lördag 15 augusti 2009

Sydfransk Fisksoppa med saffransaioli

Hej hej Bloggen hallå!

Idag är en sådan där grå tråkig dag där regnmolnen hängt över ens huvud hela dagen för att nu släppa sitt regn. Det är nästan som en föraning på hösten. Vad passar då bättre än att göra något gott och värmande till middag? Vi gjorde Sydfransk fisksoppa, underbart god och värmer innifrån och ut. Receptet är skapat av Ola Lauritzon.


Till 6 stora portioner behöver du:
Till soppan:
1 stor gul lök
2-3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 kuvert safran (½ gram)
1 liter fiskbuljong
3-4 dl torrt vitt vin
salt och svartpeppar
1½ dl strimlad purjo
1½ dl strimlad morot
1 strimlad fänkål
ca 800 g valfri fiskfilé
500 g räkor med skal

Till Aiolin behöver du:
1 st äggula (rumstemererad)
1 kuvert saffran
2 st vitlöksklyftor
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk frans senap
1,5 dl rapsolja

Så här gör du:

Börja med aiolin:
  • Rör i hop äggula, vitlök, saffran, vinäger och senap.
  • Tillsätt oljan, lite i tagen under tiden du vispar. Om det hälls i för mycket olja på en gång skär sig aiolin, men den går att rädda ändå. Tag då en ny äggula i en ny bägare och tillsätt sakta under vispning den skurna aiolin, lite åt gången och då skall den kunna ta ihop igen.
  • Ställ aiolin kallt för att vila.
Soppan:
  • Skala och grovhacka den gula löken och fräs den i oljan i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, pressa ner vitlök och tillsätt saffran, buljong och vitt vin. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt sjuda i ca 20 minuter.
  • Strimla under tiden purjo, morot och fänkål. Skala räkorna och skär fisken i tärningar.
  • Tillsätt sedan grönsakerna, låt sjuda någon minut och lägg sen i fisken. Sjud tills fisken är precis genomkokt, inte mer. Tag av från värmen och tillsätt räkorna.
Ja jag vet att soppan kan verka meckig att göra, men jag lovar det är värt allt meck för soppan är helt underbart god. Vi brukar ha i lite mer grönsaker än i receptet vilket gör att den blir ännu mer matig.

Tjillivippen från en lördags-Caramel

fredag 14 augusti 2009

Finbesök

Hej hej Bloggen hallå!

I dag har jag varit hemma från jobbet eftersom jag fick gå hem tidigare igår på grund av förskräcklig spännings- huvudvärk/värk i axlar och nacke. Fick till och med lägga mig i vilorummet i går mitt på dagen ett tag, för att inte börja gråta av smärtan, som inga tillgängliga smärtlindrande tabletter bet på.

Älsklingen fick åka hem tidigare från jobbet för att frugan mådde så dåligt. När jag kom hem störtade jag i säng och föll i en flera timmar lång, djup mardrömsfylld sömn. Även i natt har drömmarna varit fulla av konstiga mardrömmar och jag funderar på varifrån allt i ens drömmar kommer ifrån.

Älsklingen fick kliva upp ur sängen ensam i morse. Själv så fortsatte jag med min nästan feberlika mardrömsfyllda oroliga sömn. Sov till och från nästan till mitt på dagen, då jag försökte släpa mig upp. Uj uj uj, det kändes som om jag var bakis från århundradets fyllefest och kroppen värkte.

Öppnade i alla fall dörren för att få in lite frisk luft och under eftermiddagen har jag inte fått mindre än tre besök av sländor som flugit in i huset (och Bettan har tagit in en näbbmus och en liten ödla, båda var levande, sprattlande och livrädda)

Den tredje besökaren lyckades jag fånga på bild

Jag läste någonstans att enligt gamla legender och myter är trollsländan en budbärare, speciellt kärlekens budbärare. Det är väl underbart att jag får flera bud om kärlek en dag som denna när jag är hemma och ömklig? Kanske är det kärlek som skall lösa min spänningsvärk? Vilket tur att älsklingen nu snart är på väg hem från sitt jobb och det är en hel helg tillsammans med honom som hägrar. Kanske är han boten på mitt onda? Får väl hoppas på det i alla fall!

Tjillivippen från ynkliga Caramel

torsdag 13 augusti 2009

Fult, fult, fult

Hej hej Bloggen hallå!

I morse släppte älsklingen av mig på Centralstationen, för att jag skulle åka spårvagn till jobbet som jag gör sådär ibland.

Det byggs som aldrig tidigare vid Frölunda Torg, både köpcentrat och nya bostäder och det kan ju behövas i bostadsbristens Göteborg. Det byggs även ett parkeringsgarage, och det bygget stör mig varje gång jag åker förbi. Inte för att det ska bli plats för att parkera bilar, men utan för att de valt så hiskeligt fula färger till fasaden.


Varför väljer de att återuppliva sena 70-talets gräsliga färger?? Jag gillade dem inte då, när jag var liten och jag gillar dem inte nu heller.

Jag har ett vagt minne av en brun/grön/orange tröja min mor köpt till mig när jag var liten som jag avskydde. Jag var väl inte mer än kanske i fyra till sexårsåldern men jag avskydde verkligen färgerna och klippte helt sonika sönder den tröjan för att slippa ha den på mig. Jag minns hur otroligt dåligt samvete jag hade under lång tid efter det dådet, för mamma blev ju ledsen.


Kanske är det lite småbarnsångest som väcks hos mig när jag ser dessa gräsliga färger på parkeringshuset vid Frölunda Torg, men jag tycker ändå att färgerna är gräsligt fula.

Tjillivippen från gnäll-Caramel

onsdag 12 augusti 2009

Livet i skogen

Hej hej Bloggen hallå!

I afton när vi var ute med Bettan i skogen, som vanligt, och kollade lite efter svamp och bär så åkte en av jägarna förbi. Han berättade att han skulle skjuta lite. Han skulle nämligen skjuta in bössan som han sa och de har någon typ av "skjuttavla" uppe i skogen.

Fy vad otäckt att vara ute och plocka svamp och bär och höra hur han skjuter skarpt så nära inpå, bara på andra sidan kullen. Kan inte påstå att jag blev ledsen över att våran tur på den sidan vägen blev kort. Istället tog vi en annan sväng och både älsklingen och jag fick plocka det vi ville ha.

Glada i hågen traskade vi hem med någon liter kantareller och ungefär en halvliter jättestora söta blåbär, att frysa in och spara till mera vinterlika dagar.

Tjillivippen från en skotträdd Caramel

tisdag 11 augusti 2009

Universitetets värld...

Hej hej Bloggen hallå!
Universitetet i Göteborg är en liten värld för sig själv. Jag har nämligen sökt till Mastersprogrammet i Socialt arbete och valt en kurs som handlar om mäns våld mot kvinnor.
För närmare en månad sedan fick jag besked via studera.nu att jag blivit antagen till Masterprogrammet! Yeii!! Såklart blev jag jätteglad!

Igår fick jag antagningsbesked från Institutionen för socialt arbete. Ett antagningsbesked som förbryllade mig. Jag var varken antagen eller reserv på kursen för mäns våld mot kvinnor utan bara reserv i en kurs kring kris och krisinteventioner. Mycket märkligt tyckte jag.

Jag tog med antagningsbeskedet till jobbet idag och ringde studieadministratören. Hon kunde inte förstå hurt detta kunnat ske, ej heller hitta mig och min ansökan bland sina handlingar. Tydligen är det inte helt enkelt att hitta inom den virituella världen på institutionen utan det var enklare att bara skriva in mig på den kurs jag ville gå, än att leta reda på vad som blivit fel.

Bra va? Nu är jag, tack vare ett telefonsamtal, inskriven och klar för studier i höst! Första kurstillfälle blir 8 september!


Tjillivippen från studie-Caramel

söndag 9 augusti 2009

Helgens bygg-projekt

Hej hej Bloggen hallå!

Så var det söndag igen och ännu en helg börjar vara till ända.Helgens byggprojekt har avslutat och huset är ännu ett steg närmare till att vara renoverat utvändigt.

Huset har gått från att se ut så här innan helgprojektet påbörjades:

Ingen panel ovanför dörren, bara asfaltsboard

Nu börjar panelen komma på plats..

... och grundmålning hann vi också med

Nu i afton tog vi oss en promenad med kissarna, som vanligt. Snacka om att det verkligen poppar upp gula kantareller överallt. Så typiskt att vi inte hade med någon påse att ta svampen i, men nöden sägs ju vara uppfinningens moder. Vi stoppade alla kantareller i kapuschongen på min jacka. Det är så pass varmt ute att jag inte behövde ha jackan på mig.

Tjillivippen från Caramel

Lördagsmys...

Hej hej Bloggen hallå!

Tänkte dela med mig lite av vårt lördagsmys på altanen. Det var strålande sol och jättehett hela dagen, men sen där vid 18.30-tiden så brakade det loss rejält. Regnet forsade bokstavligen ner från vad som såg ut att vara klarblå himmel. Men det var bara en skur, resten av kvällen var det uppehåll och vi kunde avnjuta vår lyxmåltid på altanen som planerat.

Smarrig förrätt

Uppdukat, bara att hugga in

Havskräftorna var fina, en och annan av jätteformat (enligt mitt tycke i alla fall)


Den fina lyktan jag fick av svärmor i födelsedagspresent

Dessvärre gör kameran inte lyktan rättvisa, den är så fin och sprider sådant fint mys-sken och vackra mönster på väggarna.


Beskedet om Smurfan satte lite sorti på vår härliga kväll och lilla Bettan fick stå ut med att jag blev lite klängig och tvingade henne att vara knä-katt, något som hon inte egentligen gillar.

Tjillivippen från Caramel

lördag 8 augusti 2009

Sorgligt

Hej hej Bloggen hallå!


I kväll är det sorgligt i familjen Lundström (dvs. den familj jag är född i). Min kära brors katt Smurfan har fallit offer för E4:ans trafik. Nu i dag hittades det lilla lurviga knyttet påkörd vid vägen.

Jag pratade med min bror, han är jätteledsen såklart. Smurfan var en otroligt charmig lurvig svart blandrakisse som levt med min bror i vått och torrt .

Att förlora en kär liten fyrfoting sliter ens hjärta i tusen bitar. Inte nog med att min kära bror sörjer sin "lurvetussa", han måste också vara stark för sina barn som förlorat en kär vän.

Det finns inte direkt något man kan säga som tröst till någon som förlorat en familjemedlem annat än att man önskar att man kunde göra något för att hjälpa. Men det kan man egentligen inte. Sorgen måste få ta sin tid.

Vila i frid Smurfan, du var en underbar liten bekantskap!! Hoppas att våra andra kära men tyvärr bortgångna nära och kära tar hand om dig där du är nu!

Tjillivippen från en ledsen Caramel

Inte ett moln....

Hej hej Bloggen hallå!

"... så långt ögat kan nå..."
Idag verkar den sången av Ledin passa in på dagens väder.

Helgens projekt blir att sätta sista panelen på huset. Virket är inköpt och bara väntar på att kapas och sättas på plats. Men som vanligt med gamla hus, så är inte så mycket rakt eller rätvinkligt så vi antar att vi kommer att stöta på problem.

Tack och lov är det på skuggsidan av huset vi skall jobba, för det verkar bli en väldig het dag idag också. Klockan är i skrivandets stund 10:44 och termometern visar redan 24,6 grader i skuggan.

I kväll blir det mys på altanen med färska havskräftor, mina goda fyllda avokados och annat gottigt och massor med levande ljus. Kanske läge med en generalrepetition inför någon eventuell kräftskiva som hör augustis ljumma men ändå mörka kvällar till.

Tjillivippen från bygg-Caramel i värmen

fredag 7 augusti 2009

Matlagning-ett konststycke

Hej hej Bloggen hallå!

I afton bestämde älsklingen och jag oss för att lyxa lite med kvällens middag och köpte färsk fylld pasta för att göra en tortelini/fagottini (ja de heter faktiskt så) -gratäng med egenhändigt plockade gula kantareller, salta knaperstekta bacon och ostsås. Mumsigt värre, men det uppstod ett litet problem.

Hur i helsike kokar man pasta som bara flyter upp?? Hur jag än pillade och försökte pressa ner pastan i vattnet så flöt den bara på ytan, knappt fuktad av det kokande vatten i kastrullen.

Snacka om bångstyrig pasta...

Vi får väl hoppas att de "går färdigt" i ugnen som gratäng!

Tjillivippen från pasta-Caramel

torsdag 6 augusti 2009

Lurad

Hej hej Bloggen hallå!

Snacka om att man känner sig lurad efter dagens bärplock. Jag mailade dem i juli för att fråga om priser och jag fick då reda på att svarta vinbär skulle kosta 25 kr kilot och det är ju rätt ok pris.

När jag skulle betala idag så fick jag betala 30 kr kilot, vilket inte är särskilt mycket mer men ändå så tycker jag att uppgivet pris gäller. Kvinnan som tog betalt trodde verkligen inte på mig när jag sa att jag fått annan prisuppgift av hennes man (antar jag det är) som svarade på mitt mail. Det är nästan så att jag har lust att printa ut mailet och åka dit och trycka upp det under näsan på henne.

Men, men.. nu är vi några kilon svarta vinbär rikare och lite pengar fattigare. Bara solen kommer fram igen tror jag minsann det blir att lägga sig och lapa sol, om det inte blir för hett. Senare i afton blir det nog att safta på de bär jag har införskaffat idag. Önskar fortfarande att jag hade rabarber, för det är så himla gott med både bakverk med rabarber och dryck av dem. Kanske något att införskaffa till våren.

Oops, nu tittar solen fram igen....

Tjillivippen från soldyrkande Caramel

Kaffe

Hej hej Bloggen hallå!

Idag är jag flexledig från jobbet. Det känns lite lyxigt att redan ta ut ledighet, är ju bara inne på min andra vecka med arbete efter semestern, men det är egentligen inte direkt någon ledighet som hägrar idag utan fru C skall vara flitig som en myra eller kanske till och med två. Inte blir jag direkt ledsen över att vädret verkar bli strålande. Inte ett moln på himlen kan jag skåda.

Jag har nämligen planerat in att ta cykeln till Bergums Biologiska Bärodling och plocka hallon och svarta vinbär. Jag hade aldrig trott att jag skulle bli en samlare när jag "blev stor" men här är jag som stor och har fått dille på att plocka bär och sådana husliga ting.

Nåväl, det var inte direkt det jag hade tänkt skriva om så här på morgonen utan kaffe. Att dricka kaffe hör också till "att vara stor" och det är jag ju. Både kaffedrickare och "stor" eller ska man kalla det vuxen?


I väntan på att mitt kaffe skulle gå färdigt i bryggaren så googlade jag på ordet kaffe och hittade en intressant sida om just kaffe. Inte hade jag en aning om att bryggkaffe innehåller nästan lika mycket antioxidanter som apelsinjuice och grönt te. Kaffe kan alltså vara nyttigt för kroppen! *yeii*

Därför tänker jag fortsätta att med gott samvete dricka kaffe!! För i måttlig konsumtion är det inte skadligt vare sig för mina celler, mitt välbefinnande eller någon annan in min närhet. Frågan är väl bara vad som anses som måttligt? Det återstår att utforska, antar jag.

Hoppsan, det verkar minsann som det är dags för påtår i mitt stora kaffe-glas!!

Tjillivippen från ledighets-Caramel

onsdag 5 augusti 2009

Dessa tossiga kissar.....

Hej hej Bloggen hallå!
Idag läste jag något gulligt om ännu en lite udda katt på Aftonbladets hemsida. De berättar där om en katt som de senaste åren funnit ett sätt att fylla sina dagar med äventyr utan att egentligen anstränga sig nämnvärt. Katten åker nämligen buss! Varje dag hoppar den på bussen vid samma tidpunkt och åker med och så har han gjort i flera år.

Häftigt va? Inte nog med att katten har sina invanda rutiner, katten är också punktlig som aldrig missar bussen som går 10.55 från busshållsplatsen.

Tack och lov är inte våra kissar så kreativa och sociala att de har valt att åka buss, de ogillar skarpt att åka bil med oss, men de har också sina inrutade rutiner. I ur och skur så väntar Bettan på att vi efter middagen tar på oss passande klädsel och går på kvällspromenad med henne. Hon ligger på altanen och vaktar oss som en hök för att vi inte missa chansen att drilla sina människor i skogen.

I går tog vi med båda katterna ut på en längre promenad i skogen med plockning av kantareller och blåbär. Det är faktiskt väldigt mysigt att hela familjen går i samlad trupp, vare sig det handlar om att plocka svamp och bär eller hälsa på en granne.

Ja just det, den historien har jag inte delat med mig här ännu. Det var en afton älsklingen och jag skulle gå och hälsa på några grannar som tyckte att det hade varit trevligt om vi tittade in. Sagt och gjort så knallade älsklingen och jag upp till just nämnda grannar, med katterna i släptåg. Jaja, tänkte vi, de går nog hem när de ledsnar på att vi sitter hos grannarna, men tji fick vi!! Katterna snurrade runt i deras trädgård hela kvällen och inte förrän vi gick hem mitt i natten så besvärade katterna sig med att återvända till sin/vår tomt.

Tjillivippen från Caramel

tisdag 4 augusti 2009

Byråkrat-Sverige

Hej hej Bloggen hallå!

I normala fall är det inte jag som gnäller över byråkrati och krångliga regler utan det är jag och den organisation jag jobbar för som får höra dessa klagomålen, men i dag känner jag bara att jag måste få klaga lite.

I eftermiddags hade jag en lucka i min annars rätt bokade kalender på jobbet så jag passade på att åka in till Frölunda Torg för att gå på Apoteket. Snacka om irriterande när apotekaren/receptarien påpekar att jag inte kan hämta ut en av de läkemedel jag ville ha ut, för jag kom tre dagar för tidigt för att få det som ett uttag inom förmånen.

Kom igen!! Det är inget morfin jag tänkte hämta ut, eller anabola steroider direkt, men icke... det är först den 7 augusti jag kan göra uttaget, om jag inte vill betala fullt pris för läkemedlet.

Reglerna kring det där med rabatt/frikort på läkemedel är krångligare än krångligast och jag tycker baske mig synd om de som jobbar på Apoteket och skall förklara dessa krångligheter för oss kunder.

I det stora hela går hela systemet ut hur mycket pengar man lägger ut på receptbelagda läkemedel på ett år. Det borde inte överstiga 1800 kr. Enligt information från Apotekets hemsida så sker rabatteringen av läkemedel enligt en "rabatt-trappa" som de inte ens visar. Mysko va?

Men om jag har förstått det hela rätt så får man olika rabattsatser i fyra trappsteg på läkemedel som ingår inom deras högkostnadsskydd. Något de inte informerar om är att det finns en hel del läkemedel som inte ingår i högkostnadsskyddet, som till exempel hostmedicin. Och visst är det väldigt passande att länken på Apotekets hemsida om vad högkostnadsskyddet innehåller inte funkar idag nu när jag försöker upplysa mig lite?

Nåväl, nu har jag förvisso friska armar och ben och behöver inte tillförlita mig på andra för att kunna få till ett besök på Apoteket på fredag igen, men tänk om jag varit funktionshindrad eller gammal och behövt boka ledsagare/ kontaktperson/hemtjänstpersonal för att hämta ut mediciner och det inte funkar på grund av tre ynka dagar???

Dåligt Apoteket!! Eller de som bestämt detta trams!!

Tjillivippen från klago-Caramel, tre dagar före sin tid

måndag 3 augusti 2009

Lyxigt

Hej hej Bloggen hallå!

Vilken fantastisk lyx det är att kunna gå ut en stund på aftonen, förvisso i regnkläder, för att plocka färska vildhallon och blåbär ute i det fria till morgondagens frukost.

Grunden till min frukost i morgon, det fattas bara lite sojamjölk, psylliumfrö och aningens sött. Mums!

Jag önskar att jag kunde frysa in dessa veckor när naturen bjuder på sina bästa frukter, så att man kunde ta fram lite av en vecka lite då och då för att gå ut och plocka.

Det är lite synd tycker jag, att skördetiden för alla gåvor om naturen har att ge, är så intensiv under sensommaren och hösten. Jag hoppas verkligen att jag kan ta en ledig dag redan i denna veckan så att jag kan plocka bär.

Önskar bara att jag haft en rabarbertuva (jag undrar just om man benämner de så) så att kunnat skörda rabarber, både för att göra saft men även frysa in och kanske baka en och annan paj!

Tjillivippen från natur-Caramel

Ännu en helg...

Hej hej Bloggen hallå!

Ännu en helg har vi lagt bakom oss. Denna helgen har bestått i att fixa och dona med huset, vi har målat undertaket på altansidan och införskaffat panel som skall spikas upp på entré-sidan. Nu börjar det mesta på huset att vara gjort och det tycker älskligen är lite overkligt då han har kämpat på med den utvändiga renoveringen under ett gäng år.

I fredags var jag på stan en sväng. Herrejisses vad det var folk på stan. Vet inte om det var turister, för att U2 spelade eller om jag helt enkelt blivit avvand på att det är så mycket folk på stan när jag gått hemma i huset under vår semester. Kanske dags för lite social träning? *fniss*

I går efter att vi promenerat med kissarna så passade jag på att plocka vildhallon och blåbär att ha i min frukos- smootie. Jag gillar verkligen idén om att bara kunna gå ut och plocka det man behöver i skogen, gratis. Tänkte nog kolla om jag kan vara flexledig på torsdag för att plocka lite bär och sola, om vädret tillåter. För om sanningen skall fram så kan jag inte påstå att jag fått mycket färg på vår semester.


Tjillivippen från jobb-Caramel

lördag 1 augusti 2009

Säng-katter

Hej hej Bloggen hallå!

Säga vad man vill om våra djur, men de har sina idéer. I normalfallet är inte våra kissar några direkta knäkatter, om man säger som så.


I förrgår lade jag mig på sängen en stund efter middagen. Ares hoppade upp och lade sig där med mig och myste med mig en stund. Det gäller ju att passa på när de vill vara nära, tänkte jag. Ares spann och spann och spann så att han mer eller mindre knastrade efter ett tag. Det är vad man kan kalla 100% kvalitetstid.

I går bäddade jag ner mig en stund, efter en hel veckas arbete. Återigen skuttade Ares upp och ville sova med mig. Massor med spinnande och kelande var det ändå dags att stiga upp igen för att inte sova bor hela fredagskvällen.

Döm om min förvåning när jag i natt känner hur en katt hoppar upp i sängen och lägger sig hos mig. Det brukar inte katterna göra på sommaren i normala fall. Mycket riktigt var det vår kattpojke som än en gång vill sova nära matte (och husse förvisso).


Hipps vipps så verkar vi ha en sängkatt igen. Men det är klart, Ares är nu lite över tre år och kastrerad. Det är nog på tiden att han börjar bli den keliga loja kastrerade sovkatten som han borde vara som vuxen. Sova är för övrigt något som Ares håller på att vara en mästare på.




Tjillivippen från Caramel som verkar få dela sängen med två killar numera ;)